Til hovedinnhold
kylling

Sticky teriyaki-kylling

Kyllingvinger i teriyakisaus er en skikkelig smaksbombe. Mariner kyllingvinger eller kyllingklubber i den søte og salte marinaden.

Kylling teriyaki med sesamfrø i en hvit skål ved siden av en hvit skål med ruccola, tomater og løk.

35min / 4t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1kgfrosne kyllingvinger/kyllingklubber (ukrydret)

1håndfullsesamfrø

4sssmør

Til marinaden:

3feddhvitløk (revet)

1ssingefær (revet)

en halvdlmørk soyasaus

en halvsslys sirup (eller honning)

3ssbrunt sukker

1ssriseddik

Fremgangsmetode

Tin kyllingvingene.
Lag marinaden: Skrell hvitløk og ingefær, og rasp fint med rivjern. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.
Ha kyllingvingene i en bolle, hell over marianden og bland godt. Dekk med plast, og sett til mariandere i cirka 4 timer eller natten over. Jo lengre, jo bedre får smakene satt seg. Snu gjerne kyllingvingene halvveis i tiden.
Forvarm ovnen til 200 grader – med varmluft.
Smør en ildfast form med smør. Fordel kyllingvingene utover, og strø litt sesamfrø over kyllingen.
Sett inn kyllingvingene og stek i ca. 35 min. Bruk grillfunksjonen de siste 3-5 minuttene, og pass på at de ikke brenner seg.
Ta kyllingvingene ut av ovnen, og pensle lett med litt akasiehonning for en glossylook.
Strø litt sesamfrø over kyllingvingene, og server gjerne med ris, pommes frites, søtpotetfries eller en frisk salat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit