Til hovedinnhold
toast, sandwich og smørbrød

Italiensk ostesmørbrød med tomatsalat

Det klassiske ostesmørbrødet får en nydelig Italiensk vri med mozzarella, Italiensk salami og fersk tomatsalat med god olivenolje. Her er det bare å glede seg til middag!

Gyldne doble ostesmørbrød delt i to, med masse smeltet ost og italiensk salami. Servert på hvit trefjøl, med basilikum, cornichons, tomatsalat og rødløk.

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

Dette trenger du:

4skiverbrød

2ssmeierismør

125gfersk mozzarella (ca. 1 pakke)

6skiveritaliensk salami (eller annen pølse)

4skiverRidderost (eller annen fast hvitost)

Enkel tomatsalat:

2stktomater

en fjerdedelstkrødløk (i skiver)

en halvssgod olivenolje

en fjerdedeltsflaksalt

1håndfullfrisk basilikum

Fremgangsmetode

Smør et tynt lag smør på begge sider av brødskivene.
Skjær mozzarellaosten i skiver. Fordel osten på halvparten av brødskivene.
Legg på salami og ridderost. Topp ostesmørbrødene med de siste brødskivene.
Stek ostesmørbrødene i stekepanne på middels sterk varme. Snu når undersiden har blitt gyllen og sprø. Press ostesmørbrødet ned i pannen med stekepanne. Stek til osten har smeltet og alt er godt og varmt.

Enkel tomatsalat

Skjær tomat og rødløk i skiver
Ringle over god olivenolje, flaksalt og ferske basilikumblader.
Server tomatsalaten sammen med de rykende ferske ostesmørbrødene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit