Til hovedinnhold
middagstips

Karbonader med aprikoscouscous og fetadressing

Det er ikke bare stekt løk og kokte poteter som passer sammen med stekte karbonader. Prøv denne spennende middagen med karbonader, couscous med aprikos, og fetadressing!

Karbonader servert på hvit middagstallerken, på trebord. Fetadressing, og couscous med aprikos, mandler og rødløk ved siden av. Ferske sitroner og glass med fetadressing i bakgrunnen.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

8stkkarbonader

Aprikoscouscous:

4porsjonercouscous (etter anvisning på pakken)

en halvstkrødløk

1neveaprikos

1nevemandler

1ssolje

1tssalt og pepper (smak til)

Fetadressing:

2dlgresk yoghurt

100gfetaost

1feddhvitløk

en halvstksitron (skall og saft)

1tsolivenolje

en halvtssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Legg karbonadene i ett lag utover et bakepapirkledd stekebrett, eller i en ildfast form. Stek på 200 grader i ca. 10 minutter til gjennomvarme.

Aprikoscouscous

Kok couscous etter anvisning på pakken.
Varm oljen i en stekepanne med høye kanter, og fres løk, aprikos og mandler kjapt.
Ha i den kokte couscousen og bland godt. La surre litt mens du rører i cirka 1-2 min. Smak til med salt og pepper.

Fetadressing

Ha yoghurt i en skål, og smuldre inn fetaosten. Rør sammen.
Vask sitronen i lunkent vann, og tørk godt av. Bruk gjerne økologisk sitron. Finriv skallet, og press saften.
Skrell hvitløksfeddet og finhakk. Rør hvitløk, sitronsaft og finrevet sitronskall inn i yoghurtblandingen.
Rør inn olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit