Til hovedinnhold
pølser

Lys lapskaus med kjøttpølse

Lys lapskaus er rimelig og god hverdagsmat for hele familien. Rester av grønnsaker og pølser er perfekt å bruke i den lettvinte gryteretten.

Lys lapskaus med kjøttpølse og rotgrønnsaker, servert i mørk suppeskål på lyst bord. Flatbrød, hel pepper og ferske urter ved siden av.

40min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

300gkjøttpølse uten skinn

1sssmør til steking

1stkgul løk

6stksmå poteter

1stkliten kålrabi

en halvstkliten sellerirot

1stkpersillerot

2stkstore gulrøtter

7 og en halvdlvann

1 og en halvstkgrønnsaksbuljongterninger

en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

Til servering:

1håndfullfinhakket bladpersille

4stkflatbrød

4ssgodt smør

Fremgangsmetode

Skjær pølsen i tykke skiver. Smelt smør i en stor gryte og brun pølsebitene godt. Løft ut og sett til side.
Del løken i store biter og stek blank og myk under omrøring.
Skrell rotgrønnsakene og skjær i omtrent like biter, 2-3 cm. Skjær gulrøttene i ca. 1 cm tykke skiver.
Ha alle rotgrønnsakene i gryta med løken og hell over vann og buljongterning. Kok opp under lokk. Senk temperaturen og la alt småkoke til grønnsakene er møre.
Tilsett pølsebitene og smak til med salt og kvernet pepper. La alt bli gjennomvarmt.
Server lapskausen med et dryss finhakket bladpersille, flatbrød og godt smør.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen