Til hovedinnhold
frukt og grønt

Sopprisotto med jordskokk

En kremete risotto er en mettende og god middag, perfekt til "Kjøttfri mandag"! Sopp, jordskokk og parmesan gir både fylde og smak.

Sopprisotto med jordskokk i en liten kjele oppå en grå serviett.

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1lkyllingbuljong

3sssoyasaus

2sstørket steinsopp (malt)

2stkfinhakket sjalottløk

3dlarborioris

100gjordskokk (i terninger)

2stkfinhakkede hvitløksfedd

4dlblandet sopp (hakket)

1dæsjolje (til steking)

3dlhvitvin

1sssmør

2dlparmesan

1klypesalt

1klypepepper

Fremgangsmetode

Ha buljong, soyasaus og steinsopp i en kjele og kok opp.
Surr løk, hvitløk, ris, jordskokker og sopp i olje i en kjele. Hell over vin og kok til væsken er kokt helt inn. Rør hele tiden med en sleiv. Tilsett den varme buljongen, litt etter litt. Rør hele tiden. Tilsett mer buljong til risen er ferdigkokt.
Trekk kjelen fra varmen og vend inn smør og parmesan. Smak til risottoen med salt og pepper.

Tips!

Du kan bruke grønnsaksbuljong eller grønnsakskraft for å gjøre risottoen vegetarisk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit