Til hovedinnhold
middagstips

Sopprisotto med jordskokk

En kremete risotto er en mettende og god middag som gjerne kan serveres som en ren vegetarrett som her. Sopp, jordskokker og parmesan gir fylde og smak.

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1lkyllingbuljong

3sssoyasaus

2sstørket steinsopp (malt)

2stkfinhakket sjalottløk

3dlarborioris

2stkfinhakkede hvitløksfedd

100gjordskokker (i terninger)

4dlblandet sopp (hakket)

1dæsjolje (til steking)

3dlhvitvin

1sssmør

2dlparmesan

1klypesalt

1klypepepper

Fremgangsmetode

Ha buljong, soyasaus og steinsopp i en kjele og kok opp.
Surr løk, hvitløk, ris, jordskokker og sopp i olje i en kjele. Hell over vin og kok til væsken er kokt helt inn. Rør hele tiden med en sleiv. Tilsett den varme buljongen, litt etter litt. Rør hele tiden. Tilsett mer buljong til risen er ferdigkokt.
Trekk kjelen fra varmen og vend inn smør og parmesan. Smak til risottoen med salt og pepper.

Tips: Du kan bruke grønnsaksbuljong for å gjøre risottoen vegetarisk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn