grøt og frokostblanding
Rømmegrøt – den nygamle festmaten
Rømmegrøt startet som festmat, men ble glemt. Nå skjer det noe med den silkemyke grøten igjen.
![Rømmegrøt med smør og kanel, servert i turkis dyp tallerken, med skje. Står på trefat med spekemat, på et hyggelig pyntet sommerbord i hagen. Glass med rør saft ved siden av.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/G7w7ZcUyp5pRNLKlTOuBl/725f2e1554a9826bb31cc07739e3b7e6/rommegrot.jpeg?preset=large&dpr=2&q=75)
30min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
5 dlseterrømme (35% fett)
2 dlhvetemel
5 dlhelmelk
tre fjerdedeler tssalt
Fremgangsmetode
Kok rømmen under lokk på lav varme i 10 minutter. Det er viktig å bruke skikkelig seterrømme, ellers vil den ikke skille seg, og du får ikke riktig smak på grøten.
Varm melken i en separat kjele. Ha 1 dl mel i rømmen og rør forsiktig til rømmen skiller seg og smør pipler fram.
Øs smøret av, men ta vare på det til servering. Ha i resten av melet, rør inn og kok opp. Spe med varm melk, litt etter litt, til grøten er passe tykk. Ha i saltet – smak deg fram.
Server grøten med rømmesmør, rosiner, kanel og sukker.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆ ▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆