Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Småmat med rotgrønnsaker

Ikke hørt om småmat sier du? Da er du sannsynligvis ikke fra Hallingdal. Denne tradisjonsretten brukes både til fest og hverdag, og den er aller best nå når de norske rotgrønnsakene er her.

Kjøttsuppen Småmat med fargerike rotgrønnsaker og høyrygg i biter, koker i rød kjele. Servert på trebord med flatbrød ved siden av.

2t / 12t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

1kghøyrygg med bein

1 og tre fjerdedelerlvann

2dlgule erter (tørkede)

4dlgulrot (små terninger)

1lpotet (små terninger)

2dlkålrot (små terninger)

2dlsellerirot (små terninger)

1tssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Legg erter i vann kvelden før. Dagen etter koker du dem møre, ca. 30 minutter. Sil av vannet og sett til side.
Varm opp vannet til 90 grader og tilsett kjøttet. La kjøttet trekke i ca 1 1/2 time, avhengig av størrelse og mørhet på kjøttet. Skum av mens kjøttet trekker.
Sil kraften og del kjøttet i små terninger.
Skrell og skjær rotgrønnsakene i små terninger. Kok dem slik at de blir gjennomkokt. Det er viktig å ikke koke dem for mye.
Ha rotgrønnsakene og kjøttet i en gryte sammen med kraften. Varm opp. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med lefsekling.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit