middagspai
Deilig quiche Lorraine med bacon og purre
Har du en fløteskvett til overs kan du imponere med quiche Lorraine til lunsj. Den nydelige, franske paien er full av smak og metter godt.
1t 45min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Paibunn:
250 ghvetemel
en halv tssalt
150 gkaldt smør (i terninger)
3 sskaldt vann (evt. mer om nødvendig)
Fyll:
150 gbaconterninger
en fjerdedel stkpurre (finsnittet, eller 1 stilk vårløk)
4 stkegg
2 dlfløte
2 dlrømme
en halv tssalt
en halv tsnykvernet pepper
Fremgangsmetode
Paibunn
Bland sammen mel og salt. Smuldre inn smør til du har en sandaktig konsistens. Bruk gjerne fingrene, eller food prosessor med kniver, men jobb raskt uten å jobbe for mye med den.
Tilsett en og en spiseskje med kaldt vann til du har en formbar deig. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Kjevle deigen ut til og legg over en smurt paiform på 24 cm i diameter. La paibunnen henge godt over kanten og press lett ned for å bli kvitt luftlommene. Prikk bunnen flere ganger med en gaffel og trim kantene med en skarp kniv.
Dekk bunnen med bakepapir og hell over tørre erter eller tørr ris. Stek midt i ovnen i 10 minutter. Fjern bakepapiret med ertene/risen og stek videre i 5 minutter. Dette kalles å «blindsteke» paibunnen og gir et sprøtt og fint resultat.
Fyll
Brun baconterningene i en stekepanne og legg over på kjøkkenpapir for å bli kvitt overflødig fett.
Skyll purren godt og skjær i tynne ringer. Fordel utover paibunnen sammen med baconterningene.
Visp egg, fløte og rømme sammen til en luftig masse. Smak til med salt og pepper og hell deretter over paiskallet.
Stek paien midt i ovnen i 25-30 minutter, til eggestanden har stivnet. Avkjøl noen minutter før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆