Til hovedinnhold
middagspai

Frisk tomatpai med hjemmelaget paibunn

Middagspai med friske tomater og hjemmelaget paibunn er perfekt sommermat. Denne paien er enkel å lage, mettende og benytter seg av sommerens sødmefulle tomater i sesong! Prøv den til middag, lunsj, koldtbordet eller sommerfesten!

Frisk tomatpai med hjemmelaget paibunn og eggestand toppet med friske urter, og servert på rund rustikk trefjøl med hvit maling på hvit bakgrunn. Friske tomater i flere farger og fasonger, og friske urter rundt.

40min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Paibunn:

200ghvetemel

100gkaldt smør (i terninger)

2sskaldt vann

Paifyll:

6stkegg

3dlcrème fraîche

1dlmelk (evt. mer til ønsket konsistens)

1tssalt

en halvtsnykvernet pepper

Topping:

400gtomater i ulike farger og fasonger (skivet eller delt i to)

1nevefrisk basilikum

1ssgod olivenolje

Fremgangsmetode

Paibunn

Ha mel og kaldt smør i terninger i en bolle, og smuldre sammen til en grynete masse.
Tilsett kaldt vann, og kna lett sammen til en deig.
Pakk inn i plastfolie, og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
Kjevle ut deigen og legg i en paiform på ca. 24 cm.
Prikk bunnen med en gaffel, og stek på 200 °C i ca. 10 minutter.

Paifyll

Visp sammen egg, crème fraîche, melk, salt og pepper.
Hell eggestanden over paibunnen, og stek på 180 °C i ca. 30 minutter, eller til fyllet har satt seg og paien er gyllen. Avkjøl.

Topping

Topp paien med tomatskiver og frisk basilikum, og ringle over litt god olivenolje ved servering.

Tips!

Smuldre gjerne litt fetaost over tomatskivene ved servering!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen