middagspai
Pai med brie og asparges
Brie er en verdenskjent fransk ost, som også lages i Norge. Brie har en rund og mild smak og er selvsagt på ostefatet. Men prøv også brie i en lekker pai med asparges.

50min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til paibunnen:
200ghvetemel
en halvtssalt
125gkaldt smør
en halvdlvann (evt. ørlite mer hvis nødvendig)
Dette trenger du til fyllet:
200gmoden brie
1 og en halvdlkremfløte
1 og en halvdlcrème fraîche
3stkegg
1tssalt
en halvtspepper
8stilkerasparges
Fremgangsmetode
Ha hvetemel og salt i en food processor. Del smøret i terninger og kjør processoren til smøret er smuldret opp. Tilsett nok vann til at du akkurat greier å klemme deigen sammen til en fast deig.
Klem deigen sammen og pakk den inn i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
Smør en paiform med olje eller smør. Kjevle deigen ut mellom to lag meldrysset plastfolie til den er stor nok til å gå over kanten på paiformen.
Løft deigen over i paiformen. Kjør kjevlen over paikanten slik at den overflødige deigen løsner. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Prikk paibunnen med en gaffel før du fyller opp med tørkede erter. Forstek bunnen i 10 minutter. Ta ut erter og stek i 10 minutter til. Ta ut bunnen og senk temperaturen til 180 grader.
Grovhakk brien før du har den i food processoren sammen med kremfløte, crème fraîche, egg, salt og pepper.
Hell fyllet i det forstekte skallet. Fordel asparges utover. Stek paien på nederste rille i ca. 30 minutter, til fyllet er satt. Server paien lunken.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆