middagspai
Pai med ost og skinke
Pai med ost og skinke er en klassiker, og passer godt til både hverdag og fest.

40min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1pkMaizena paibunn
1 og en fjerdededlvann
1stkløk
1pkcherrytomater
1pksmårettskinke
200grevet ost, f.eks. Jarlsberg
3stkegg
2dlmatfløte
en halvtssalt
en fjerdedeltspepper
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 °C. Lag 1 pakke paibunn med 1,25 dl vann etter anvisning på pakken. Kjevle ut på et melet bord og kle en paiform på 26-28 cm i diameter med deigen.
Del 1 løk i tynne skiver, 1 pakke cherrytomater i to og fordel utover paibunnen med smårettskinke og revet ost.
Pisk sammen 3 egg, 2 dl matfløte, 0,5 ts salt og 0,25 ts pepper og hell over. Stek paien midt i ovnen i 35-40 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆