Til hovedinnhold
pizza

Lavkarbo pizza med nøtter

Denne lavkarbo-pizzaen er kanskje ikke for alle, men midt i blinken for dem som aller helst vil spise pizza hver eneste dag.

Lavkarbo pizza med nøtter

25min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

3 porsjoner

Bunn:

4stkegg

120gmandler

120gvalnøtter

120ggulost (revet)

80gsmeltet smør

2tsbakepulver

Fyll (Varier som du vil):

3sspesto (som pizzasuaus, passe mengde )

2feddhvitløk

en halvstkrødløk

2håndfullspinat

1dæsjost (revet)

2stktomater

en halvstkaubergine

3stkchampignon

1klypesalt og pepper

1klypeoregano

1stkbanan (eventuelt)

Fremgangsmetode

Kjør mandlene og valnøttene i en mikser (eller finhakk med kniv). Klekk eggene oppi en bolle og visp ut plommene. Smelt smøret og riv osten. Ha alt opp i bollen og tilsett bakepulveret. Bland godt sammen.
Hell deigen utover et stekebrett (penslet eller med bakepapir). Deigen skal være litt fastere enn en kakedeig, men ikke like fast som en vanlig pizzadeig. Forstek bunnen i 5 til 10 minutter på 225 grader for å få den ordentlig sprø.
Mens bunnen forsteker: Hiv hvitløk og spinat i en stekepanne til spinaten blir flat. Stek auberginen i tynne skiver noen minutter på hver side.
Smør på saus/pesto på bunnen, og fordel ønsket fyll utover. Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 10 til 15 minutter på 225°C.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn