vegetar
Vegetarfrikadeller med hummus og appelsinsalat
Klar for en vegetarmiddag litt utenom det vanlige? Vegetarfrikadeller med hummus, appelsinsalat og krydrede kikerter er julens mest spennende vegetarmiddag!

10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Vegetarfrikadeller:
400gkikerter
100gløk (finhakket)
20gfersk persille (finhakket)
1feddhvitløk (finhakket)
75ghavregryn
2tsspisskummen
1tspaprikapulver
en halvtssalt (smak til)
en halvtspepper (smak til)
2ssolje til steking
Hummus:
200gkikerter
50gtahini
2ssolivenolje
2sssitronsaft
1feddhvitløk (finhakket)
en halvtsspisskummen
en fjerdedeltssalt (smak til)
en fjerdedeltspepper (smak til)
Sprø kikerter:
1bokskikerter
1ssmeierismør
1ssrøkt paprikapulver
Appelsinsalat:
3stkappelsiner (skrelt, og skåret i tynne skiver)
1stkgranateple (renset)
2ssolivenolje
Fremgangsmetode
Vegetarfrikadeller
Ha alle ingrediensene bortsett fra oljen i en food processor.
Kjør det til det er grovhakket og begynner å forme en farse. Det skal fortsatt ha litt tekstur.
Form blandingen til små frikadeller eller burgere. Hvis blandingen er for klissete, kan du tilsette litt mer havregryn.
Varm oljen i en stekepanne på middels varme. Stek vegetarfrikadellene i 3-4 min på hver side til de er gylne og gjennomstekt.
Hummus
Ha kikerter, tahini, olivenolje, sitronsaft, hvitløk, spisskummen, salt og pepper i en food processor.
Kjør blandingen til den er glatt og kremaktig. Hvis den blir for tykk, kan du tilsette litt vann.
Smak evt. til med mer sitronsaft, salt eller krydder.
Sprø kikerter
Stek kikertene i smør til de er sprø, og tilsett røkt paprikapulver mot slutten.
Appelsinsalat
Legg et tynt lag med appelsiner på et fat.
Drypp med olivenolje og topp med frikadeller, hummus, sprø kikerter og granateplekjerner.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆