Til hovedinnhold
potet

Fransk potetsalat

Denne potetsalaten er god til grillmat og en klassisk biff med béarnaise, og er litt lettere enn den klassiske kremede potetsalaten. Prøv den også gjerne til fisk!

Fransk potetsalat med ruccola og rødløk, og hjemmelaget vinaigrette med honning og sennep. Servert i hvit skål på utendørs sommerbord.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Potetsalat:

1kgsmå poteter (fks. Amandine)

1poseruccola

1stkrødløk

Vinaigrette:

1dlolivenolje

2sshvitvinseddik

1sshonning

1sssennep

1tssalt og pepper (smak til)

Fremgangsmetode

Kok potetene. Om du skreller dem eller ikke avhenger av hva du liker, men se an skallet om du vil spise det. Det må være tynt og friskt.
Hvis potetene er veldig små er det fint å bevare dem hele, hvis ikke kan du dele dem i to eller fire.
Skjær løken i tynne ringer eller båter, etter hva du synes er penest.
Lag vinaigretten ved å kjøre alle ingrediensene med en stavmikser eller røre godt, så oljen og eddiken binder seg. Har du ikke hvitvinseddik kan du erstatte den med eplesidereddik.
Bland poteter, ruccula og løk, og vend inn dressingen. Server straks, ettersom rucculaen vil begynne å falle sammen når den blandes med vinaigretten.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit