salat
Cousoussalat med halloumi og sitronvinaigrette
Har du ikke smakt Halloumi før, kan du du få et lite sjokk hvis du tar en bit rett fra pakken. Men med rett behandling kan du gjøre Halloumi til vinneren på middagsbordet. Prøv couscoussalat med halloumi og sitronvinaigrette.

10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Couscoussalat:
4dlcouscous
en halvstkagurk (skrelt og delt på langs, så i biter)
en halvpksukkererter (delt på langs)
en halvbuntreddiker (delt i skiver)
1håndfullhakket persille
1håndfullgrovhakket mynte
1sskapers
1posesalatblader
1pkHalloumi
1stksitron (i båter)
Sitronvinaigrette:
3ssrødvinseddik
2ssdijonsennep
1feddhvitløk
1tsoregano
en halvtssalt
en fjerdedeltsnykvernet pepper
1dlolivenolje
3sssitronsaft
Fremgangsmetode
Sitronvinaigrette
Pisk sammen eddik, sennep, oregano, hvitløk, salt og pepper i en bolle.
Hell olivenolje i en tynn stråle ned i blandingen mens du pisker.
Pisk inn sitronsaft.
Tips!
Ha vinaigretten på glass med lokk slik at du kan riste den før bruk.
Couscoussalat
Kok couscous etter anvisning på pakken.
Ha couscous i en stor salatbolle og bland inn agurk, sukkererter, persille og kapers.
Pisk sammen vinaigrette, bland inn i couscousen og sett til side (er det for mye dressing – ha på glass eller sett den slik at folk kan forsyne seg selv).
Del Halloumien i skiver eller terninger og stek dem på høy varme.
Bland salaten inn i couscousen. Legg skiver av Halloumi på toppen og server med en gang!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆