Til hovedinnhold
salat

Raus og mettende gresk salat

Gresk salat er en gave til varme dager, når livet utendørs har høyeste prioritet. Vi har pimpet opp den enkle klassikeren til en mettende lunsjrett. Perfekt å servere til mange!

Fat med gresk salat med agurk, tomat, oliven, rødløk, avokado, byggryn og fetaost.

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

200gCoop Gullbygg middagsbygg

4stktomater (i terninger)

1stkagurk (i terninger)

1stkgrønn paprika (i ringer)

1stkrødløk ( i tynne ringer)

2stkavokadoer (i skiver + litt sitronsaft)

2ssfrisk oregano (grovhakket)

en fjerdedeltsflaksalt

200gfetaost (i skiver eller terninger)

1glasskalamata oliven (160 g, uten steiner)

4ssextra virgin olivenolje

1ssrødvinseddik

en halvtstørket oregano

Fremgangsmetode

Skyll middagsbygg godt i lunkent vann. Kok i lettsaltet vann i 18-20 minutter. Hell av kokevannet og avkjøl.
Skyll og tørk grønnsakene godt. Skjær tomatene i store biter. Skrell agurken, del i to på langs og skjær i tykke halvmåner. Skjær paprikaen i ringer. Fjern frø og frøfestene. Skjær løken i tynne ringer, gjerne med mandolin.
Del avokadoene i skiver og hell over litt sitronsaft for å forhindre at de blir brune.
Vend frisk oregano sammen med avkjølt middagsbygg og bland sammen med alle grønnsakene. Dryss over flaksalt, fordel fetaost og kalamataolivenene.
Ringle over olivenolje og rødvinseddik. Avslutt med et dryss tørket oregano for den autentiske greske smaken.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit