salat
Raus og mettende gresk salat med byggryn
Gresk salat er en gave til varme dager, når livet utendørs har høyeste prioritet. Her har vi lagt til en god porsjon middagsbygg, for å gjøre salaten enda mer mettende og næringsrik!

20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
200gCoop Gullbygg middagsbygg
4stktomater (i terninger)
1stkagurk (i terninger)
1stkgrønn paprika (i ringer)
1stkrødløk ( i tynne ringer)
2stkavokadoer (i skiver + litt sitronsaft)
2ssfrisk oregano (grovhakket)
en fjerdedeltsflaksalt
200gfetaost (i skiver eller terninger)
1glasskalamata oliven (160 g, uten steiner)
4ssextra virgin olivenolje
1ssrødvinseddik
en halvtstørket oregano
Fremgangsmetode
Skyll middagsbygg godt i lunkent vann. Kok i lettsaltet vann i 18-20 minutter. Hell av kokevannet og avkjøl.
Skyll og tørk grønnsakene godt. Skjær tomatene i store biter. Skrell agurken, del i to på langs og skjær i tykke halvmåner. Skjær paprikaen i ringer. Fjern frø og frøfestene. Skjær løken i tynne ringer, gjerne med mandolin.
Del avokadoene i skiver og hell over litt sitronsaft for å forhindre at de blir brune.
Vend frisk oregano sammen med avkjølt middagsbygg og bland sammen med alle grønnsakene. Dryss over flaksalt, fordel fetaost og kalamataolivenene.
Ringle over olivenolje og rødvinseddik. Avslutt med et dryss tørket oregano for den autentiske greske smaken.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆