salat
Raus og mettende gresk salat
Gresk salat er en gave til varme dager, når livet utendørs har høyeste prioritet. Vi har pimpet opp den enkle klassikeren til en mettende lunsjrett. Perfekt å servere til mange!
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
200 gCoop Gullbygg middagsbygg
4 stktomater (i terninger)
1 stkagurk (i terninger)
1 stkgrønn paprika (i ringer)
1 stkrødløk ( i tynne ringer)
2 stkavokadoer (i skiver + litt sitronsaft)
2 ssfrisk oregano (grovhakket)
en fjerdedel tsflaksalt
200 gfetaost (i skiver eller terninger)
1 glasskalamata oliven (160 g, uten steiner)
4 ssextra virgin olivenolje
1 ssrødvinseddik
en halv tstørket oregano
Fremgangsmetode
Skyll middagsbygg godt i lunkent vann. Kok i lettsaltet vann i 18-20 minutter. Hell av kokevannet og avkjøl.
Skyll og tørk grønnsakene godt. Skjær tomatene i store biter. Skrell agurken, del i to på langs og skjær i tykke halvmåner. Skjær paprikaen i ringer. Fjern frø og frøfestene. Skjær løken i tynne ringer, gjerne med mandolin.
Del avokadoene i skiver og hell over litt sitronsaft for å forhindre at de blir brune.
Vend frisk oregano sammen med avkjølt middagsbygg og bland sammen med alle grønnsakene. Dryss over flaksalt, fordel fetaost og kalamataolivenene.
Ringle over olivenolje og rødvinseddik. Avslutt med et dryss tørket oregano for den autentiske greske smaken.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆