sauser, dressing og dip
3 spennende tilbehør til krabbe
Vær litt «vågal» og overrask både gjestene og deg selv med estragonmajones og mango- og avokadosalsa som tilbehør til krabbe. Det blir det garantert god stemning av!
10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til estragonmajones:
1 stkeggeplomme
1 tsdijonsennep
1 tshvitvinseddik
2 ssfinhakket estragon
1 og en halv dlrapsolje
1 tssitronsaft
1 klypesalt
Dette trenger du til hvitløksbaguette:
200 gromtemperert smør
4 feddhvitløk (raspet)
2 ssfinhakket bladpersille
en halv tschiliflak
1 tsrevet sitronskall
2 stkbaguetter
Dette trenger du til mango- og avokadosalsa:
1 stkmango (i små terninger)
2 stkavokadoer ( i små terninger)
1 stklime (saft og revet skall)
en halv stkfinhakket rød chili
1 ssestragon (hele blader)
1 klypesalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Slik lager du estragonmajones
Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte før du begynner. Det gir best resultat.
Bruk stavmikser og kjør sammen eggeplomme, sennep, eddik og estragon. Spe på med olje mens stavmikseren går og majonesen tykner. Smak til med sitronsaft og salt.
Slik lager du hvitløksbaguette
Sett ovnen på 200˚C. Rør sammen smør, hvitløk, bladpersille, chiliflak og sitronskall.
Skjær dype spor i baguettene uten å skjære helt gjennom. Fordel hvitløkssmør i sporene.
Stek brødene midt i ovnen på bakepapirkledd stekebrett til smøret er smeltet og brødene har fått litt farge. Serveres rykende varme.
Slik lager du mango- og avokadosalsa
Del mango og avokado i små terninger og ha i en bolle.
Tilsett limesaft, limeskall og finhakket chili.
Vend inn estragon og smak til med salt og nykvernet pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆