sauser, dressing og dip
Chili- og limemajones
Majones med chili og lime er knallgodt tilbehør til både skalldyr og grillmat.

5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1stkeggeplomme
1ssdijonsennep
en halvsshvitvinseddik
1klypesalt
1klypepepper
3dlsolsikkeolje
80mlvann
1stklime
1stkrød chili
Fremgangsmetode
Vask limen, og tørk godt av. Finriv skallet og press saften.
Ha eggeplomme, sennep, eddik, salt og pepper i en bolle.
Tilsett limeskall- og saft, og pisk med en håndmikser eller i en kjøkkenmaskin mens du gradvis sper med litt av oljen.
Når blandingen begynner å tykne, tilsettes kaldt vann gradvis til hvitt og luftig. Spe med olje og vann vekselvis til du har en luftig og tykk majones.
Fjern frøene fra chilien, og finhakk resten. Rør inn til slutt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆