Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Chili- og limemajones

Majones med chili og lime er knallgodt tilbehør til både skalldyr og grillmat.

Tre skåler med majones, en vanlig, en med hakkede urter og en som er toppet med hakket chili.

5min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

1stkeggeplomme

1ssdijonsennep

en halvsshvitvinseddik

1klypesalt

1klypepepper

3dlsolsikkeolje

80mlvann

1stklime

1stkrød chili

Fremgangsmetode

Vask limen, og tørk godt av. Finriv skallet og press saften.
Ha eggeplomme, sennep, eddik, salt og pepper i en bolle.
Tilsett limeskall- og saft, og pisk med en håndmikser eller i en kjøkkenmaskin mens du gradvis sper med litt av oljen.
Når blandingen begynner å tykne, tilsettes kaldt vann gradvis til hvitt og luftig. Spe med olje og vann vekselvis til du har en luftig og tykk majones.
Fjern frøene fra chilien, og finhakk resten. Rør inn til slutt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen