sauser, dressing og dip
3 dipper som får fart på festen
Dipp og sprø knekkebrødsticks er perfekt festmat, enten til vorspielet eller som noe å bite i sammen med velkomstdrinken.

25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Bønne- og avokadodipp:
1bokshvite bønner
1stkstor avokado
2feddhvitløk, finhakket
1tshvitvinseddik (eller annen eddik)
1dæsjsalt
1dæsjpepper
en fjerdedeltsChiliflakes
1ssfinhakket persille
Fetakrem:
200gfetaost
50gcrème fraîche
2feddhvitløk, finhakket
en fjerdedelstkrød chili, finhakket
1ssfinhakket persille
1tsakasiehonning
Hummus:
1bokshermetiske kikerter
1tstahini
en halvstksitronsaft
2feddhvitløk
en halvbuntkoriander
en halvdlolivenolje
1dæsjsalt
1dæsjpepper
Fremgangsmetode
Slik lager du bønne- og avokadodipp
Hell vannet av bønnene.
Legg bønner, avokado, finhakket hvitløk og hvitvinseddik i en blender eller kjøkkenmaskin, og kjør til en jevn blanding. Rør inn finhakket persille til slutt.
Smakes til med salt, pepper og chiliflakes.
Slik lager du fetakrem
Rør fetaosten myk med en gaffel, og tilsett creme fraichen under røring.
Bland inn finhakket hvitløk, chili og kruspersille, og smak til med litt akasiehonning. Rør til en jevn blanding.
Slik lager du hummus
Hell kikertene, samt litt av vannet fra boksen, i en blender med tahini, sitronsaft og finhakket hvitløk. Kjør til en jevn blanding.
Tilsett litt og litt olivenolje til hummusen får en silkemyk konsistens. Rør inn finhakket koriander, og smak til med salt og pepper.
Serveres med litt ekstra olivenolje på toppen, og et dryss koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆