sauser, dressing og dip
Fløtesaus til kalkun
Fløtesaus til kalkun er et must, og er enklere å lage enn du kanskje tror! Hemmeligheten ligger i kraften, og har du ekstra god tid, lager du den fra bunnen av.

20min / 2t 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
Kalkunkraft:
1stkinnmatpose fra kalkun
2stkgulrøtter
1stkgul løk
150gsellerirot
2lvann (eller nok til å dekke innholdet i gryta)
2sssmør, til steking
Fløtesaus:
1 og en halvlkalkunkraft (eller 2 kyllingbuljongterninger i vann)
1 og en halvdlhvetemel
2dlvann
2dlfløte
2ssripsgelé
4sssoyasaus
4dråpersukkerkulør
en halvtssalt (smak til)
en fjerdedeltspepper (smak til)
Fremgangsmetode
Kalkunkraft
Skrell gulrot, løk og sellerirot og skjær i terninger, og sett til side.
Brun innholdet av innmatposen i smøret, og ha i grønnsakene.
Hell på vannet og la dette trekke i ca to timer.
Sil kraften.
Fløtesaus
Ha kalkunkraften i en gryte.
Rør sammen hvetemel og vann, og spe kraften med denne. La blandingen koke på svak varme i 15 minutter.
Ha i fløte, ripsgelé og soyasaus. Smak til med salt og pepper.
Ha i sukkerkulør til du får en fin farge.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆