sauser, dressing og dip
Guacamole
Guacamole er superenkelt å lage og godt til taco og som dipp. Alt du trenger er en moden avokado som du moser og smaker til med hvitløk og limesaft.
10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkmoden avokado
2 feddhvitløk
1 stkchili rød (uten frø (Kan droppes))
2 sslettrømme (kan droppes)
1 stklime (saften)
1 klypesalt
1 klypepepper
Fremgangsmetode
Klem avokadoene lett med hendene for å myke den opp. Del dem i to og fjern steinen.
Skrap ut avokadomosen med en skje og ha den over i en skål. Mos avokadokjøttet med en gaffel, eller bruk stavmikser hvis du vil ha en helt glatt mos.
Finhakk hvitløk og chili.
Rør hvitløk, chili og lettrømme sammen med avokadomosen. Du kan godt sløyfe både rømme og chili. Smak til med limesaft, salt og pepper.
Server guacamolen med en gang. Den blir fort litt brun hvis den blir stående.
Tips! Du kan også tilsette hakket, frisk koriander og/eller finhakkede tomater i guacamolen. Del 3-4 småtomater i to og skrap ut frøene. Finhakk tomatkjøttet og rør det sammen med avokadomosen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆