Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Hjemmelaget aioli

Hjemmelaget aioli lager du på et blunk om du har en stavmikser tilgjengelig, og den smakfulle hvitløksmajonesen passer til alt fra grillmat til reker.

Hjemmelaget aioli i keramikkbolle på grå bakgrunn. Sitronskiver og hvitløksfedd på siden.

5min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stkeggeplommer

2dlnøytral olje (fks. rapsolje)

1ssferskpresset sitronsaft

1tsdijonsennep

2stkhvitløksfedd

en fjerdedeltssalt

en fjerdedeltspepper

Fremgangsmetode

Alle ingrediensene bør være romtempererte før du starter.
Finhakk hvitløksfeddene, og ha i et desilitermål sammen med eggeplommer, sitronsaft og dijonsennep.
Sett stavmikseren i bunnen av desilitermålet, og kjør sammen på høy hastighet mens du sper forsiktig med olje i en tynn stråle.
Smak til med salt og pepper.

Tips!

Om den skulle skille seg, begynn på nytt med ny eggeplomme og tilsett den mislykkede aiolien i en tynn stråle i beholderen mens stavmikseren kjører.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen