sauser, dressing og dip
Hjemmelaget aioli
Hjemmelaget aioli lager du på et blunk om du har en stavmikser tilgjengelig, og den smakfulle hvitløksmajonesen passer til alt fra grillmat til reker.

5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2stkeggeplommer
2dlnøytral olje (fks. rapsolje)
1ssferskpresset sitronsaft
1tsdijonsennep
2stkhvitløksfedd
en fjerdedeltssalt
en fjerdedeltspepper
Fremgangsmetode
Alle ingrediensene bør være romtempererte før du starter.
Finhakk hvitløksfeddene, og ha i et desilitermål sammen med eggeplommer, sitronsaft og dijonsennep.
Sett stavmikseren i bunnen av desilitermålet, og kjør sammen på høy hastighet mens du sper forsiktig med olje i en tynn stråle.
Smak til med salt og pepper.
Tips!
Om den skulle skille seg, begynn på nytt med ny eggeplomme og tilsett den mislykkede aiolien i en tynn stråle i beholderen mens stavmikseren kjører.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆