sauser, dressing og dip
Hjemmelaget aioli med koriander
Aioli er knallgodt tilbehør til grillmat, men har du prøvd å lage aioli med et friskt hint av koriander?

10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
2 stkeggeplommer
2 feddhvitløk
1 tsdijonsennep
2 tsferskpresset limesaft
2 og en halv dlnøytral olje (fks. solsikke- eller rapsolje)
en halv tssalt
1 håndfullÄnglamark frisk koriander (finhakket)
Fremgangsmetode
Finriv hvitløk, eller press med en hvitløkspresse.
Ha eggeplommer, hvitløk, sennep og limesaft i en bolle. Visp godt sammen.
Tilsett oljen først dråpevis, deretter i en tynn stråle mens du visper kraftig, til aiolien tykner og blir glatt.
Rør inn salt og finhakket koriander. Du kan også stavmikse aiolien så den blir grønn og fin.
Smak til med ekstra limesaft eller salt etter ønske.
Sett aiolien kjølig i minst 15 min før servering, slik at smakene setter seg.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆