Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Hjemmelaget aioli med koriander

Aioli er knallgodt tilbehør til grillmat, men har du prøvd å lage aioli med et friskt hint av koriander?

Hjemmelaget aioli med koriander servert i liten hvit skål med grønn kant, på mørkegrå steinbakgrunn. Frisk koriander og urtesaks ved siden av, og hel og halv lime i bakgrunnen.

10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

2stkeggeplommer

2feddhvitløk

1tsdijonsennep

2tsferskpresset limesaft

2 og en halvdlnøytral olje (fks. solsikke- eller rapsolje)

en halvtssalt

1håndfullÄnglamark frisk koriander (finhakket)

Fremgangsmetode

Finriv hvitløk, eller press med en hvitløkspresse.
Ha eggeplommer, hvitløk, sennep og limesaft i en bolle. Visp godt sammen.
Tilsett oljen først dråpevis, deretter i en tynn stråle mens du visper kraftig, til aiolien tykner og blir glatt.
Rør inn salt og finhakket koriander. Du kan også stavmikse aiolien så den blir grønn og fin.
Smak til med ekstra limesaft eller salt etter ønske.
Sett aiolien kjølig i minst 15 min før servering, slik at smakene setter seg.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen