sauser, dressing og dip
Hjemmelaget chili crisp
Hjemmelaget chili crisp er en kinesisk chilisaus med skikkelig kick, og sommerens mest anvendelige tilbehør! Ringle det over ovnsbakt laks, grillet kjøtt, saftig burger eller på speilegg. Dette spicy tilbehøret lager du enkelt selv med en håndfull ingredienser det godt kan hende du har i kjøkkenskapet fra før av.

6min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1 og en fjerdede dlolje
en halv dlfinhakket løk
1 tssukker
1 og en halv tssalt
2 sschili flakes (eller knust tørket chili)
3 sssesamfrø
Fremgangsmetode
Ha olje, finhakket løk, 0.5 ts sukker og 0.5 ts salt i en liten kjele.
Kok opp, og la koke på middels varme i 3-5 minutter til løken har fått farge. Rør underveis.
Tilsett chili og sesamfrø, og la det småfrese i 1 minutt mens du rører.
Rør inn resten av sukkeret og saltet, til sukkeret har løst seg opp. La avkjøle helt.
Ha helt avkjølt chili crisp på lufttett glass, og oppbevar i kjøleskapet.
Tips!
Liker du det ekstra spicy kan du bruke 1 ss chili flakes til i oppskriften.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆