Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Hjemmelaget chili crisp

Hjemmelaget chili crisp er en kinesisk chilisaus med skikkelig kick, og sommerens mest anvendelige tilbehør! Ringle det over ovnsbakt laks, grillet kjøtt, saftig burger eller på speilegg. Dette spicy tilbehøret lager du enkelt selv med en håndfull ingredienser det godt kan hende du har i kjøkkenskapet fra før av.

Hjemmelaget chili crisp på lite glass, servert på hvit trefjøl med små skåler chiliflak og sesamfrø ved siden av. Frisk hel chili, og grønne urter rundt.

6min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

1 og en fjerdededlolje

en halvdlfinhakket løk

1tssukker

1 og en halvtssalt

2sschili flakes (eller knust tørket chili)

3sssesamfrø

Fremgangsmetode

Ha olje, finhakket løk, 0.5 ts sukker og 0.5 ts salt i en liten kjele.
Kok opp, og la koke på middels varme i 3-5 minutter til løken har fått farge. Rør underveis.
Tilsett chili og sesamfrø, og la det småfrese i 1 minutt mens du rører.
Rør inn resten av sukkeret og saltet, til sukkeret har løst seg opp. La avkjøle helt.
Ha helt avkjølt chili crisp på lufttett glass, og oppbevar i kjøleskapet.

Tips!

Liker du det ekstra spicy kan du bruke 1 ss chili flakes til i oppskriften.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen