sauser, dressing og dip
Hjemmelaget guacamole
Guacamole er enkelt å lage, og et nydelig tilbehør til alt fra taco og nachos, til grillmat og som dip til grønnsaker.

5min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2stkmoden avokado
4stkcherrytomater
2feddhvitløk
en halvstkrød chili
1håndfullfrisk koriander
2sslettrømme
1stklime, saften
1klypesalt
1klypepepper
Fremgangsmetode
Skyll avokado, og tørk godt av. Del i to, og fjern steinen.
Skrap ut fruktkjøttet av avokadoene, og ha i en bolle. Mos kjøttet med en gaffel.
Skyll cherrytomatene og tørk godt av. Fjern frøene, og finhakk kjøttet. Rør inn i avokadomosen.
Fjern frøene fra den røde chilien, og finhakk hvitløk, chili og koriander. Rør inn i avokadomosen.
Vend inn rømme, og limesaft, og smak til med salt og nykvernet pepper.
Tips!
Ønsker du en melkefri variant kan du fint droppe lettrømme, og heller smake til med litt ekstra limesaft.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆