sauser, dressing og dip
Hjemmelaget ketchup
Når du først har fått smaken på hjemmelaget ketchup kommer du til å bli helt hekta. Da er det jo bra det er så enkelt å få et godt resultat.

1t 30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1stksjalottløk
1feddhvitløk
1ssolivenolje
1bokshermetiserte knuste tomater (ca. 400 gram)
50gtomatpuré
5ssbrunt sukker
en halvdleplesidereddik (eller klar 7% eddik)
1sshvitvinseddik, eller sitronsaft
1tspaprikapulver
1tsgrovt flaksalt
en fjerdedeltspepper
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 3 dl ketchup.
Rens og finhakk løk og hvitløk. Varm opp olje i en tykkbunnet gryte på middels sterk varme og stek løken blank og myk. Pass på at løken ikke blir brent. Det kan gi en besk smak på ketchupen.
Bruk stavmikser til å kjøre tomatene til en jevn blanding.
Ha tomater, tomatpuré, sukker og eddik i gryta. Kok opp, senk temperaturen og la sausen småkoke i ca. 1 time.
Smak til med paprikapulver, salt og pepper.
Kjør sausen jevn med en stavmikser eller food processor.
Hell ketchupen over på varme, tørre og sterile glass eller flasker.
Sett på lokk og la glassene avkjøle på benken. Uåpnede glass og flasker oppbevares mørkt og kjølig i 6-12 måneder. Åpnede glass oppbevares i kjøleskapet og er holdbare i 2-3 uker.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆