Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Hjemmelaget ketchup

Når du først har fått smaken på hjemmelaget ketchup kommer du til å bli helt hekta. Da er det jo bra det er så enkelt å få et godt resultat.

Hjemmelaget ketchup på glass og flaske, står på et rustikk trebord. Ferske urter og tomater i bakgrunnen.

1t 30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

1stksjalottløk

1feddhvitløk

1ssolivenolje

1bokshermetiserte knuste tomater (ca. 400 gram)

50gtomatpuré

5ssbrunt sukker

en halvdleplesidereddik (eller klar 7% eddik)

1sshvitvinseddik, eller sitronsaft

1tspaprikapulver

1tsgrovt flaksalt

en fjerdedeltspepper

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 3 dl ketchup.
Rens og finhakk løk og hvitløk. Varm opp olje i en tykkbunnet gryte på middels sterk varme og stek løken blank og myk. Pass på at løken ikke blir brent. Det kan gi en besk smak på ketchupen.
Bruk stavmikser til å kjøre tomatene til en jevn blanding.
Ha tomater, tomatpuré, sukker og eddik i gryta. Kok opp, senk temperaturen og la sausen småkoke i ca. 1 time.
Smak til med paprikapulver, salt og pepper.
Kjør sausen jevn med en stavmikser eller food processor.
Hell ketchupen over på varme, tørre og sterile glass eller flasker.
Sett på lokk og la glassene avkjøle på benken. Uåpnede glass og flasker oppbevares mørkt og kjølig i 6-12 måneder. Åpnede glass oppbevares i kjøleskapet og er holdbare i 2-3 uker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen