Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Hjemmelaget majones på 1-2-3

Hjemmelaget majones smaker ekstra godt og er verken tidkrevende eller vanskelig å lage selv. Med denne metoden er det gjort på under 1 minutt.

Hjemmelaget majones pyntet med nykvernet pepper i lys liten serveringsskål, på trefjøl. Flaske med olje, fersk sitron, og hel pepper ved siden av.

2min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

1stkegg

1tseddik

1tssitronsaft

1tssennep

en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

2dlrapsolje (eller annen nøytral olje, eventuelt mer om ønskelig)

Fremgangsmetode

Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte før du begynner. Vi har beregnet at dette tar 30 minutter, men det vil variere etter hvor varmt du har det på kjøkkenet.
Ha alle ingrediensene i en høy, smal beholder. Et Norges-glass for eksempel, eller den høye beholderen som følger med stavmikseren.
Hold stavmikseren i bunnen av beholderen og kjør i noen sekunder til du ser at det begynner å tykne og danne seg majones. Dra deretter stavmikseren sakte oppover til alt er blandet. Hele prosessen tar 10-20 sekunder.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen