sauser, dressing og dip
Hjemmelaget majones på 1-2-3
Hjemmelaget majones smaker ekstra godt og er verken tidkrevende eller vanskelig å lage selv. Med denne metoden er det gjort på under 1 minutt.

2min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1stkegg
1tseddik
1tssitronsaft
1tssennep
en halvtssalt
en fjerdedeltspepper
2dlrapsolje (eller annen nøytral olje, eventuelt mer om ønskelig)
Fremgangsmetode
Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte før du begynner. Vi har beregnet at dette tar 30 minutter, men det vil variere etter hvor varmt du har det på kjøkkenet.
Ha alle ingrediensene i en høy, smal beholder. Et Norges-glass for eksempel, eller den høye beholderen som følger med stavmikseren.
Hold stavmikseren i bunnen av beholderen og kjør i noen sekunder til du ser at det begynner å tykne og danne seg majones. Dra deretter stavmikseren sakte oppover til alt er blandet. Hele prosessen tar 10-20 sekunder.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆