Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Hjemmelaget pesto av urterester

Visste du at du kan lage restepesto av både stilker og blader fra urter brukt i matlaging? Du kan til og med bruke stilkene til gulrøtter!

Hjemmelaget pesto av urterester, på to gjennomsiktige glass. Blå bakgrunn.

5min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

50gpinjekjerner

100gfrisk spinat

1håndfullfrisk basilikum

3dlurtestilker (eller dusk fra gulrot eller reddik)

50gparmesanost

1dlolivenolje

1klypesalt

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 5 dl pesto.
Start med å riste pinjekjernene i en varm og tørr stekepanne. Rist rundt på pannen ofte så de ikke svir seg.
Ha spinat, basilikum og urtestilker i en blender.
Grovrasp parmesantost og ha oppi blenderen sammen med pinjekjernene. Start med litt olivenolje og kjør blenderen.
Juster med olivenolje til du får ønsket konsistens. Til slutt tilsetter du en liten klype salt.
Hell pestoen over på et helt rent glass med lokk. Kan oppbevares et par dager i kjøleskap.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen