sauser, dressing og dip
Hjemmelaget pesto av urterester
Visste du at du kan lage restepesto av både stilker og blader fra urter brukt i matlaging? Du kan til og med bruke stilkene til gulrøtter!

5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
50gpinjekjerner
100gfrisk spinat
1håndfullfrisk basilikum
3dlurtestilker (eller dusk fra gulrot eller reddik)
50gparmesanost
1dlolivenolje
1klypesalt
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 5 dl pesto.
Start med å riste pinjekjernene i en varm og tørr stekepanne. Rist rundt på pannen ofte så de ikke svir seg.
Ha spinat, basilikum og urtestilker i en blender.
Grovrasp parmesantost og ha oppi blenderen sammen med pinjekjernene. Start med litt olivenolje og kjør blenderen.
Juster med olivenolje til du får ønsket konsistens. Til slutt tilsetter du en liten klype salt.
Hell pestoen over på et helt rent glass med lokk. Kan oppbevares et par dager i kjøleskap.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆