Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Hjemmelaget tahini

Hørt om tahini? Den smakfulle massen er en kameleon på kjøkkenet, som kan brukes både som dip, dressing og pålegg. Den kan til og med brukes i bakst!

Hjemmelaget tahini som helles på glass. Lys skål med sesamfrø i bakgrunnen.

15min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

1 porsjoner

4dlØkologiske sesamfrø

1ssØkologisk olivenolje (valgfritt)

1klypehavsalt

Fremgangsmetode

Ha sesamfrøene i en tørr stekepanne på høy varme, og rist dem til de er gylne. Rør hele tiden med en tresleiv, slik at de ikke brenner seg. Så fort de begynner å bli gylne har du dem over i foodprosessoren.
Kjør sesamfrøene sammen til de slipper sine naturlige oljer, og blir til en jevn masse. Dette kan ta litt tid, så stopp gjerne foodprocessoren en gang iblant og skrap ned sidene underveis.
Blir du utålmodig kan du tilsette 1 spiseskje olivenolje for å hjelpe prosessen, men vent til frøene har fått kjørt en stund først.
Når du har fått en silkemyk konsistens tilsetter du en klype salt og blander godt, før du har det ferdige produktet over i et glass med lokk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen