sauser, dressing og dip
Hjemmelaget tahini
Hørt om tahini? Den smakfulle massen er en kameleon på kjøkkenet, som kan brukes både som dip, dressing og pålegg. Den kan til og med brukes i bakst!

15min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
1 porsjoner
4dlØkologiske sesamfrø
1ssØkologisk olivenolje (valgfritt)
1klypehavsalt
Fremgangsmetode
Ha sesamfrøene i en tørr stekepanne på høy varme, og rist dem til de er gylne. Rør hele tiden med en tresleiv, slik at de ikke brenner seg. Så fort de begynner å bli gylne har du dem over i foodprosessoren.
Kjør sesamfrøene sammen til de slipper sine naturlige oljer, og blir til en jevn masse. Dette kan ta litt tid, så stopp gjerne foodprocessoren en gang iblant og skrap ned sidene underveis.
Blir du utålmodig kan du tilsette 1 spiseskje olivenolje for å hjelpe prosessen, men vent til frøene har fått kjørt en stund først.
Når du har fått en silkemyk konsistens tilsetter du en klype salt og blander godt, før du har det ferdige produktet over i et glass med lokk.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆