Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Hjemmelaget tzatziki

Hjemmelaget tzatziki er perfekt tilbehør til grillmat, og er skikkelig lett å lage! Tzatziki smaker nesten enda bedre etter en natt i kjøleskapet, så lag det gjerne dagen i forveien.

Hjemmelaget tzatziki med finrevet agurk på toppen, servert i blågrå keramikkskål på svart serveringsbrett. Blårutet kjøkkenhåndkle på siden, og hvitløksbåter i bakgrunnen.

15min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

500ggresk yoghurt

1stkagurk

3feddhvitløk

2ssÄnglamark Gresk extra virgin olivenolje

1ssrødvinseddik (eller sitronsaft)

1tssalt

Fremgangsmetode

Riv agurken grovt på et rivjern. Ha den i et rent kjøkkenhåndkle, vend inn litt salt og klem ut så mye væske som mulig.
Finriv hvitløken, eller press i en hvitløkspresse.
Bland yoghurt, hvitløk, olivenolje, eddik eller sitronsaft i en bolle.
Rør inn den revne og avsilte agurken. Smak til med salt.
La tzatzikien trekke i kjøleskap i minst 30 min før servering for best smak.
Topp gjerne med ekstra olivenolje ved servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen