sauser, dressing og dip
Hjemmelaget tzatziki
Hjemmelaget tzatziki er perfekt tilbehør til grillmat, og er skikkelig lett å lage! Tzatziki smaker nesten enda bedre etter en natt i kjøleskapet, så lag det gjerne dagen i forveien.

15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
500 ggresk yoghurt
1 stkagurk
3 feddhvitløk
2 ssÄnglamark Gresk extra virgin olivenolje
1 ssrødvinseddik (eller sitronsaft)
1 tssalt
Fremgangsmetode
Riv agurken grovt på et rivjern. Ha den i et rent kjøkkenhåndkle, vend inn litt salt og klem ut så mye væske som mulig.
Finriv hvitløken, eller press i en hvitløkspresse.
Bland yoghurt, hvitløk, olivenolje, eddik eller sitronsaft i en bolle.
Rør inn den revne og avsilte agurken. Smak til med salt.
La tzatzikien trekke i kjøleskap i minst 30 min før servering for best smak.
Topp gjerne med ekstra olivenolje ved servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆