sauser, dressing og dip
Kryddersmør med hvitløk, sitron og basilikum
Kryddersmør holder seg godt i kjøleskapet, men visste du at det også kan fryses uten at det går ut over smaken? Denne variasjonen er krydret med hvitløk, sitron, fennikelfrø og basilikum, og er spesielt god til fisk og skalldyr!

10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
1 porsjoner
250gsmør, romtemperert
1stksjalottløk
1feddhvitløk
2ssfrisk basilikum
en halvssfennikelfrø (eller tørket rosmarin)
1sssitronsaft
1tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Finhakk sjalottløk, hvitløk og basilikum. Finhakk fennikelfrøene eller støt i morter.
Rør sammen romtemperert smør, løk, basilikum og fennikelfrø. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Form kryddersmøret til en tykk pølse og pakk godt inn i matpapir. La smøret stivne i kjøleskapet.
Oppbevares i kjøleskap, men kan også fryses.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆