Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Rødvinssaus til lam

Ønsker du å lage en tradisjonell saus til lam, kan vi anbefale klassisk fransk rødvinssaus. Den er fyldig og smakfull, og passer like godt til storfekjøtt.

Mørk rødbrun rødvinssaus til lam, toppet med nykvernet pepper. Servert i gråmelert sausemugge, på bord, med grå linserviett og ferske urter ved siden av.

30min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stksjalottløk

1sssmør

1sstomatpuré

4dlkraft (eller stekesjy fra lam)

3dlrødvin (kan erstattes med 3 dl kjøttkraft + 1 ts rødvinseddik)

3sscrema balsamico

2sssoyasaus

1ssflytende honning

1stklaurbærblad

en halvtspepper

4sskaldt smør

Fremgangsmetode

Rens og finhakk sjalottløk, og sett til side.
Smelt 1ss smør i en kasserolle på middels sterk varme og stek finhakket sjalottløk til den er myk og blank. Løken skal ikke få farge.
Rør inn tomatpuré og la den surre sammen med løken 1 minutt.
Hell over kraft, rødvin, crema balsamico og soyasaus. Tilsett laurbærbladet, kok opp og la væsken koke inn til litt under halvparten.
Smak til sausen med nykvernet pepper og juster med honning eller soyasaus ved behov. Kok opp på nytt og ta sausen bort fra varmen.
Sil av sausen og pisk inn kaldt smør før servering. Smak til med salt og pepper ved behov.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen