sauser, dressing og dip
Rødvinssaus til lam
Ønsker du å lage en tradisjonell saus til lam, kan vi anbefale klassisk fransk rødvinssaus. Den er fyldig og smakfull, og passer like godt til storfekjøtt.

30min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2stksjalottløk
1sssmør
1sstomatpuré
4dlkraft (eller stekesjy fra lam)
3dlrødvin (kan erstattes med 3 dl kjøttkraft + 1 ts rødvinseddik)
3sscrema balsamico
2sssoyasaus
1ssflytende honning
1stklaurbærblad
en halvtspepper
4sskaldt smør
Fremgangsmetode
Rens og finhakk sjalottløk, og sett til side.
Smelt 1ss smør i en kasserolle på middels sterk varme og stek finhakket sjalottløk til den er myk og blank. Løken skal ikke få farge.
Rør inn tomatpuré og la den surre sammen med løken 1 minutt.
Hell over kraft, rødvin, crema balsamico og soyasaus. Tilsett laurbærbladet, kok opp og la væsken koke inn til litt under halvparten.
Smak til sausen med nykvernet pepper og juster med honning eller soyasaus ved behov. Kok opp på nytt og ta sausen bort fra varmen.
Sil av sausen og pisk inn kaldt smør før servering. Smak til med salt og pepper ved behov.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆