Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Satsaysaus til kylling

Sataysaus er en fyldig asiatisk peanøttsaus som ofte brukes til grillet kylling og kyllingspyd, men er også knallgod til svin og rødt kjøtt. Sataysausen er virkelig uslåelig på smak, og inneholder klassiske asiatiske aromater som chili, hvitløk, sitrongress og gurkemeie.

Sataysaus til kylling servert i grønn skål på lys trefjøl. Halv lime, hel rød chili, hvitløk og en liten skål peanøtter rundt.

35min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

200gpeanøtter (usaltede)

1stkrød chili (grovhakket uten frø)

2feddhvitløk (grovhakket)

2stilkersitrongress (kun den hvite delen nederst, grovhakket)

en halvstkgul løk (grovhakket)

en halvtsgurkemeie

en halvtsmalt koriander

en halvtschilipulver

2sssesamolje

1klypeflaksalt

1bokskokosmelk

2ssfiskesaus

2sslimesaft

2ssnøytral olje til steking

1håndfullfinhakket frisk koriander (til servering)

Fremgangsmetode

Rist peanøttene gylne i tørr panne.
Kjør chili, hvitløk, sitrongress, løk, gurkemeie, malt koriander, chilipulver og sesamolje i en blender til en grov masse.
Stek dette i litt nøytral olje i en panne i ca 5 minutter. Rør så det ikke brenner seg.
Hell på kokosmelken i 3 omganger. La det tykne mellom hver gang du heller på kokosmelk.
La sausen småkoke i 30 minutter mens du rører av og til.
Når sausen begynner å skille ut olje som legger seg som et lag på toppen er den ferdig.
Smak til med fiskesaus og limesaft til slutt.
Servér med et dryss hakket frisk koriander.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen