sauser, dressing og dip
Satsaysaus til kylling
Sataysaus er en fyldig asiatisk peanøttsaus som ofte brukes til grillet kylling og kyllingspyd, men er også knallgod til svin og rødt kjøtt. Sataysausen er virkelig uslåelig på smak, og inneholder klassiske asiatiske aromater som chili, hvitløk, sitrongress og gurkemeie.

35min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
200 gpeanøtter (usaltede)
1 stkrød chili (grovhakket uten frø)
2 feddhvitløk (grovhakket)
2 stilkersitrongress (kun den hvite delen nederst, grovhakket)
en halv stkgul løk (grovhakket)
en halv tsgurkemeie
en halv tsmalt koriander
en halv tschilipulver
2 sssesamolje
1 klypeflaksalt
1 bokskokosmelk
2 ssfiskesaus
2 sslimesaft
2 ssnøytral olje til steking
1 håndfullfinhakket frisk koriander (til servering)
Fremgangsmetode
Rist peanøttene gylne i tørr panne.
Kjør chili, hvitløk, sitrongress, løk, gurkemeie, malt koriander, chilipulver og sesamolje i en blender til en grov masse.
Stek dette i litt nøytral olje i en panne i ca 5 minutter. Rør så det ikke brenner seg.
Hell på kokosmelken i 3 omganger. La det tykne mellom hver gang du heller på kokosmelk.
La sausen småkoke i 30 minutter mens du rører av og til.
Når sausen begynner å skille ut olje som legger seg som et lag på toppen er den ferdig.
Smak til med fiskesaus og limesaft til slutt.
Servér med et dryss hakket frisk koriander.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆