Til hovedinnhold
sauser, dressing og dip

Saus til ribbe

Stekt ribbe hører julen til, men hva serverer man sammen med ribba? Julepølse, medisterkaker og rødkål er populært, men skal du slå på stortromma serverer du også en knallgod hjemmelaget saus laget på stekesjy fra ribba.

Saus til ribbe servert i liten metallkasserolle på trefjøl med en liten skål smør, en liten karaffel kremfløte, sjalottløk og urter rundt.

20min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stksjalottløk

1tsfrisk timian

2sssmør

2sshvetemel

3dlkjøttkraft eller buljong

2dlstekesjy fra ribba

1stkstjerneanis

4stknellikspiker

1dlkremfløte

1tssoyasaus

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Skrell og finhakk sjalottløken.
Smelt smøret i en kjele, tilsett sjalottløk og frisk timian, og stek løken i 2 minutter.
Rør inn hvetemel, og brun på middels varme til jevningen får en nøttebrun farge.
Spe gradvis med kjøttkraft og stekesjy fra ribba, litt om gangen, mens du rører godt.
Tilsett stjerneanis og nellikspiker, og la småkoke i 10-15 minutter.
Tilsett kremfløte og smak til med soyasaus, salt og pepper.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen