sauser, dressing og dip
Saus til ribbe
Stekt ribbe hører julen til, men hva serverer man sammen med ribba? Julepølse, medisterkaker og rødkål er populært, men skal du slå på stortromma serverer du også en knallgod hjemmelaget saus laget på stekesjy fra ribba.

20min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1stksjalottløk
1tsfrisk timian
2sssmør
2sshvetemel
3dlkjøttkraft eller buljong
2dlstekesjy fra ribba
1stkstjerneanis
4stknellikspiker
1dlkremfløte
1tssoyasaus
1klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Skrell og finhakk sjalottløken.
Smelt smøret i en kjele, tilsett sjalottløk og frisk timian, og stek løken i 2 minutter.
Rør inn hvetemel, og brun på middels varme til jevningen får en nøttebrun farge.
Spe gradvis med kjøttkraft og stekesjy fra ribba, litt om gangen, mens du rører godt.
Tilsett stjerneanis og nellikspiker, og la småkoke i 10-15 minutter.
Tilsett kremfløte og smak til med soyasaus, salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
