10min / 40min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Agurk- og paprikarelish:
1 stkagurk (stor)
1 stkløk (liten)
1 stkrød paprika
1 stkgrønn paprika
1 sssalt (liten)
1 dleplesidereddik
en halv dlsukker
1 tssennepsfrø
en halv tssellerisalt
Coleslaw:
2 ssRøros rømme
1 ssmajones
1 tshvitvinseddik
1 klypesalt
1 klypenykvernet pepper
1 dæsjsitronsaft
en fjerdedel stknykål (finsnittet)
1 stkløk (liten, finsnittet)
3 stkrevne gulrøtter
Hjemmelaget aioli:
1 stkegg (romtemperert)
1 tsdijonsennep
en halv feddhvitløk (0,5-1, fint revet)
1 klypesalt
1 klypenykvernet pepper
3 dlsolsikkeolje eller annen nøytral olje
1 dlolivenolje
1 dæsjsitronsaft
Fremgangsmetode
Agurk- og paprikarelish
Vask og del agurken i 2 på langs. Skrap ut frøene med en teskje.
Riv agurken på rivjernet og gjør det samme med løk og paprika.
Ha alt i en bolle og bland inn salt. Dekk til og la det stå over natten.
Hell grønnsakene i et dørslag, la det renne kaldt vann over.
Trykk deretter ut så mye vann som du klarer.
Ha eddik, sukker, sennepsfrø og sellerisalt i en kjele og kok opp på middels varme, til sukkeret blir ”borte”.
Ha i grønnsakene, skru ned varmen og la det putre på lav varme i 10 minutter. rør innimellom.
Avkjøl til romtemperatur og hell i lufttette glass. Sett i kjøleskapet.
Coleslaw
Bland sammen rømme, majones, eddik, salt og pepper. Press over litt sitron. Juster eventuelt mer til slutt.
Bland inn grønnsakene til slutt.
Hjemmelaget aioli
Ha egg i en blender sammen med sennep, hvitløk, litt salt og pepper.
Kjør til godt blandet og pisk videre inn oljen i en tynn stråle.
Majonesen tyknet etter hvert som blenderen går.
Mot slutten kan du smake til med sitron, og eventuelt mer salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆