Til hovedinnhold
snacks

Hjemmelaget aioli

Å lage hjemmelaget aioli er ikke vanskelig med en stavmikser. Dessuten smaker det kjempegodt!

Hjemmelaget aioli i keramikkbolle på grå bakgrunn. Sitronskiver og hvitløksfedd på siden.

5min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stkeggeplommer

2dlnøytral olje (fks. rapsolje)

1ssferskpresset sitronsaft

1tsdijonsennep

2stkhvitløksfedd

en fjerdedeltssalt

en fjerdedeltspepper

Fremgangsmetode

Alle ingrediensene bør være romtempererte før du starter.
Legg 2 eggeplommer i et desilitermål eller en bolle med høy kant. Tilsett 1 ss sitronsaft, 1 ts dijonsennep og 2 stk revet/presset hvitløksfedd.
Sett stavmikseren i bunnen av beholderen. Kjør på høy hastighet, spe forsiktig 2 dl olje i en tynn stråle mens stavmikseren kjører. Kjør til den blir tykk. Smak til med salt og pepper.
Om den skulle skille seg, begynn på nytt med ny eggeplomme og tilsett den mislykkede aiolien i en tynn stråle i beholderen mens stavmikseren kjører.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit