snacks
Hvitløksbrød med mozzarella og urtesmør
Hvitløksbrød lager du på noen minutter (ikke medregnet steketiden). Du trenger kun å skjære noen store ruter i et ferdig landbrød, helle smeltet urtesmør med hvitløk i snittene, og så stappe fersk mozzarelle innimellom. Etter en liten tur i stekeovnen, kan du servere det mest uimotståelige hvitløksbrødet noensinne!
![Hvitløksbrød med mozzarella og urtesmør, laget av et helt landbrød. Servert på trefjøl, toppet med ferske urter. Blå bakgrunn.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/3QpHqYl06C7AfzsuyhDuOI/84a7ee8f5302b6fb712381d12d467363/Hvitl_ksbr_d_med_mozzarella_og_urtesm_r.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
35min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stklandbrød (stort)
225 gmeierismør (smeltet)
2 dlfinhakkede friske urter (fks. basilikum, oregano og timian)
3 feddhvitløk
2 pkfersk mozzarella
en halv tssalt og pepper
Fremgangsmetode
Varm ovnen til 200 grader.
Skjær store diagonale ruter i brødet (cirka 3x3 cm) uten å skjære gjennom bunnen. Bøy brødet litt forsiktig fra bunnen og opp for å separere rutene litt. Legg brødet på aluminiumsfolie.
Smelt smøret i en kasserolle. Finhakk urtene, og rør dem inn i smøret med tre pressede hvitløksfedd. Bruk en spiseskje, og fordel smørblandingen i alle rutene.
Del mozzarella i små skiver, og press dem ned i sprekkene i brødet. Strø litt salt og pepper over brødet.
Pakk brødet inn i aluminiumsfolien slik at hele brødet er dekket, og sett det midt i ovnen i 20-30 minutter.
Åpne deretter toppen av folien slik at toppen av brødet er eksponert for varmen. La brødet stå i noen minutter til til osten har smeltet og brødet er gyllent.
Serveres snarest. La gjestene dra store ruter av brød, smør og ost ut av brødet selv.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆