suppe
Kremet thaisuppe
En deilig suppe kan være både enkel og rask å lage, og samtidig sunn og mettende. Ikke minst åpnes dørene til et hav av mulige smakskombinasjoner. Spesielt asiatiske supper kan skilte med deilige krydderblandinger og herlige kokosmelk-variasjoner, slik som denne kremete thaisuppen.
![lunsj kremet-thaisuppe](/assets/contentful/b26eki8n3vte/3nMtCZ9zmkgPXLPxE7Xjcf/dc809c7d949d9bdb0f79074fe8773694/lunsj_kremet-thaisuppe.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
10min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 tssesamolje (eller annen nøytral olje)
15 gfinhakket frisk ingefær
2 feddhvitløk (finhakket)
2 ssrød curry paste
6 stilkvårløk (skåret i skiver)
120 gbambus-skudd
2 bokserkokosmelk
1 stklime (saften)
4 og en halv dlbuljong
1 ssfiskesaus
4 stkreddiker (i tynne skiver, eventuelt chili)
Fremgangsmetode
Varm olje i en gryte og surr ingefær, hvitløk og currypasta i cirka 2-3 minutter.
Tilsett vårløk, bambusskudd og kokosmelk, og la suppen koke opp
Smak til med limesaft, buljong og fiskesaus. Tilsett eventuelt litt sukker.
Server suppen med reddiker skåret i tynne skiver.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆