Til hovedinnhold
suppe

Kremet thaisuppe

En deilig suppe kan være både enkel og rask å lage, og samtidig sunn og mettende. Ikke minst åpnes dørene til et hav av mulige smakskombinasjoner. Spesielt asiatiske supper kan skilte med deilige krydderblandinger og herlige kokosmelk-variasjoner, slik som denne kremete thaisuppen.

10min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2tssesamolje (eller annen nøytral olje)

15gfinhakket frisk ingefær

2feddhvitløk (finhakket)

2ssrød curry paste

6stilkvårløk (skåret i skiver)

120gbambus-skudd

2bokserkokosmelk

1stklime (saften)

4 og en halvdlbuljong

1ssfiskesaus

4stkreddiker (i tynne skiver, eventuelt chili)

Fremgangsmetode

Varm olje i en gryte og surr ingefær, hvitløk og currypasta i cirka 2-3 minutter.
Tilsett vårløk, bambusskudd og kokosmelk, og la suppen koke opp
Smak til med limesaft, buljong og fiskesaus. Tilsett eventuelt litt sukker.
Server suppen med reddiker skåret i tynne skiver.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn