suppe
Minestrone - en smak av Italia
Minestrone er en nydelig, mettende grønnsakssuppe med opprinnelse i Italia. Minestronesuppen er for italienerne litt som lapskausen er for oss nordmenn. Vi tar det vi har i kjøleskapet, og de grønnsakene som er i sesong - pluss litt tomater og pasta. Det blir det både billig og god middag av!

30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1stkrødløk
2feddhvitløk
en halvstkpurreløk
2stkgulrøtter
2stilkerstangselleri
1stkfennikel
1stkstor potet
1bokshakkede tomater
1bokshvite bønner
1stkliten squash
150gkål
1lkraft eller buljong (enten grønnsaks- eller kyllingbuljong)
100gtørr pasta
1tsoregano
2stklaurbærblader
2ssolivenolje
1tssalt og pepper (smak til)
1nevefersk basilikum (til servering)
1neverevet parmesan (til servering)
Fremgangsmetode
Finhakk løk og hvitløk, og strimle purren. Kutt gulrøtter, stangselleri, fennikel og potet i små biter.
Hell et par spiseskjeer olivenolje i en vid gryte og ha i alle grønnsakene. La blandingen steke på middels varme i 10-15 minutter, mens du rører jevnlig. Grønnsakene skal ikke bli brune, bare møre.
Finsnitt kålen og kutt squashen i biter, og ha den i suppen sammen med tomatene, oregano, laurbærblader og kraften, og gi suppen et oppkok. Ha i bønnene og la suppen småkoke i fem minutter, eller til kålen er mør. Smak til med salt og pepper.
Kok pastaen al dente, etter tilberedningsinstruksjonene på pakken, og hell av vannet. Om du vil ha pastaen i suppen eller servere den ved siden av, bestemmer du selv.
Server den dampende suppen med revet parmesan og finhakket, fersk basilikum på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆