taco
Ser du hva som er forskjellen på disse tacoene?
Her har du to tilsynelatende identiske tacoer, men det er én stor forskjell. Klarer du å se hva?

10min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
500 gkarbonadedeig
1 posetacokrydder
2 stkstore tomater
1 stkliten rødløk
160 ggulost (14% fett)
2 stkavokado (middels store)
1 stksaften av lime
2 stkvårløk
salt og pepper
8 stkspeltlomper
1 stkliten boks mais
1 posefrisk blandet salat
160 gmager kesam
frisk koriander
Ingredienser "vanlig" taco:
500 gkjøttdeig
1 posetacokrydder
2 stkstore tomater
1 stkliten rødløk
160 ggulost (27% fett)
2 stkavokado (middels store)
1 stksaften av lime
2 stkvårløk
salt og pepper
8 stkMedium tortillalefser
1 stkliten boks mais
1 posefrisk blandet salat
160 glettrømme
frisk koriander
Fremgangsmetode
Stek karbonadedeigen i en stekepanne med slippbelegg. Tilsett tacokrydder og ca. 1 dl vann. Rør godt, la det småputre til væsken er kokt inn. Hold kjøttet varmt.
Skjær opp tomat og rødløk i små biter, og riv osten. Lag guacamole ved å mose avokadoene sammen med limesaft. Finhakk vårløk og rør den inn. Smak til med salt og pepper.
Varm opp speltlompene i mikrobølgeovnen, eller pakk dem inn i aluminiumsfolie og varm dem litt i en vanlig stekeovn. (Aluminiumsfolien forhindrer at lompene tørker ut i vanlig ovn.)
Server varme speltlomper med tacokrydret kjøtt, tomat, rødløk, mais, salat, revet ost og guacamole. Dandér med kesam og frisk koriander.