toast, sandwich og smørbrød
Avokadotoast med mozzarella, lun fersken og hot honey
Hot honey, eller chilihonning, er blitt en trend. Den er enkel å lage og spicer opp det meste. Prøv den på vår avokadotoast med lune fersken og mozzarella! Skikkelig hverdagsluksus til lunsj eller en lang søndagsbrønsj.

5min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Avokadotoast:
4 skiversurdeigsbrød (eller landbrød)
2 stkavokado
2 stkfersk mozzarella (ca. 400 gram)
2 sshot honey
1 nevehakkede pistasjnøtter
4 stilkerfersk basilikum
1 klypeflaksalt
Stekt fersken:
2 stkSmak* paraguayos fersken
2 ssolivenolje, til steking
Hot honey:
2 og en halv dlflytende honning
2 og en halv tschiliflak
1 sseplecidereddik
en halv tssrirachasaus
Fremgangsmetode
Hot honey
Ha honning og chiliflak i en kjele, og varm opp mens du rører i ca. 5 minutter. Ikke la det koke.
Smak til med eplecidereddik og sriracha. Du kan droppe srirachaen om du synes det blir for sterkt.
Hell chilihonningen på et rent syltetøyglass, og oppbevar den i romtemperatur. Den holder seg lenge.
Avokadotoast
Rist brødskivene.
Del avokadoene i to, og fjern steinen. Skjær avokadoene i skiver, og fordel dem på brødskivene.
Skjær eller riv mozzarellaen i biter, og fordel osten på toppen.
Del ferskenene i to, og fjern steinene. Pensle snittflatene med olivenolje, og stek dem med snittflaten ned i ca. 3 minutter, til de begynner å bli litt karamellisert.
Skjær ferskenene i skiver, og legg dem på toppen av osten.
Drypp chillihonning over, topp med basilikumblader, og hakkede pistasjenøtter.
Dryss over flaksalt til slutt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆