toast, sandwich og smørbrød
Kyllingsandwich med bacon
Med grillet kylling fra butikken har noen andre tatt seg av den mest tidkrevende jobben. Den saftige og smakfulle kyllingen er krydret slik at den passer til det meste - for eksempel denne digge club sandwichen med kylling, bacon og tomat!
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
8 skiverbacon
8 ssmajones
2 feddhvitløk (presset, kan sløyfes)
en fjerdedel tspepper
8 skiverbrød (gjerne surdeigsbrød eller lyst landbrød)
4 stksalatblader (store)
en halv stkhel grillet kylling
en halv stkrødløk (i tynne skiver)
2 stktomater (i skiver)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200˚C. Fordel baconskivene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Legg ferdigstekt bacon over på tørkepapir for å renne av overflødig fett. Da blir baconet sprøere.
Rør sammen majones, presset hvitløk og nykvernet pepper.
Rist brødskivene, enten i brødrister, i stekepanne eller på grillen. Smør majonesdressing på alle skivene.
Legg på salatblader på halvparten av brødskivene og topp med rødløk og tomatskiver.
Riv kyllingkjøttet i mindre biter og fordel på brødskivene. Legg til slutt på 2 sprøstekte baconskiver på hver sandwich og avslutt med brødskive på toppen.
Spis kyllingsandwichen som den er eller server sammen med potetsalat, coleslaw eller pommes frites.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆