kål
Gratinert blomkål med spicy indisk saus
Kan det friste med billig vegetarmiddag som virkelig metter? Vi har oppgradert 80-tallsklassikeren gratinert blomkål med spennende krydder og deilig saus.

1t 20min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
1stkstor blomkål
3ssvegetabilsk olje
2feddhvitløk
1ssrevet ingefær
en halvtsspisskummen
en halvtsmuskat
en halvtsgurkemeie
en halvtschilipulver (smak til om du vil ha det sterkere)
1klypesalt
1sstomatpuré
1bokshermetiserte knuste tomater
1sssukker
1bokskokosmelk
1håndfullcashewnøtter
1håndfullfrisk koriander
Fremgangsmetode
Denne oppskriften er nok til to mennesker som hovedrett, eller fire mennesker som siderett.
Forvarm ovnen til 180 grader. Fjern de ytterste bladene på blomkålen og kutt av stilken slik at blomkålen kan stå rett.
Legg blomkålen over i en ildfast form eller gjerne jerngryte med lokk.
Varm olje på middels temperatur i en stekepanne. Rasp hvitløk og ingefær på et fint rivjern. Surr dette i 2-3 minutter.
Tilsett spisskummen, muskat, gurkemeie og chili. Bruk ½ ts om du liker det mildt eller 1 ts om du liker det litt sterkere.
Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater og sukker. Bland godt. Tilsett kokosmelken og gi det et oppkok. Skru ned temperaturen og la det småputre i 5-10 minutter.
Finmal cashewnøttene i en foodprocessor og ha i sausen helt mot slutten.
Hell sausen over blomkålen og pass på at det kommer til i alle kriker og kroker. Sett på lokket og stek i ovnen i 1 time. Fjern lokket og stek videre i 20 minutter.
Grovhakk koriander og dryss på til slutt.
Serveres gjerne med ris og nanbrød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆