dessertpai
Plommeclafoutis
Clafoutis er en fransk ovnspannekake som er enkel å lage og som kan fylles med all slags frukt og bær. Her har vi brukt høstens søte, saftige plommer. Servér desserten lun, gjerne med favorittisen ved siden av.

35min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
500gplommer
50ghvetemel
50gsukker
50gkokosmasse
1stkvaniljestang (frøene fra)
3dlfløte
3stkegg
1tssmør (til smøring av form)
Til servering:
Krokan-is (eller annen iskrem)
Fremgangsmetode
Varm ovnen til 180 °C.
Smør en ildfast form.
Del plommer i biter og fordel dem i formen.
Bland resten av ingrediensene og hell røren over plommene.
Stek i 30 – 35 min.
Server desserten lun med iskrem til.
Tips
Clafoutis er en fransk ovnspannekake som er veldig enkel å lage. Den lages gjerne med kirsebær, men bruk det du har av frukt og bær, som pære, eple eller en blanding av sommerbær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆