dessertpai
Rabarbrapai med jordbær
Rabarbrapai med jordbær er både søtt og friskt, og er nydelig til kaffen, eller en lun tekopp.

35min / 1t 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Paideig:
500ghvetemel
200gkaldt smør
100gmelis
1stkegg
Paifyll:
500gjordbær (delt i to)
8dlrabarbra (skåret i 1-2 cm store biter)
2dlbrunt sukker
en halvdlmaisenna
en halvtskanel
en fjerdedeltssalt
Fremgangsmetode
Oppskriften gir en pai i en 26 cm form.
Bland alle ingrediensene til fyllet og la dette stå og vente mens du lager paideigen.
Bland mel og melis i en bakebolle. Kutt smøret i terninger og smuldre det i melblandingen. Bruk gjerne hendene. Ha i egget og jobb deigen jevn.
La deigen hvile i kjøleskapet minst en time.
Kjevle deigen og kle en smurt paiform med deigen. Spar noe av deigen til toppingen. Bruk en gaffel til å prikke deigen. Forstek paibunnen ved 200 grader i 15 minutter.
Ha i fyllet i paibunnen. Bruk små former og trykk ut blomster eller andre former du liker og fordel over fyllet.
Stek videre i ca. 20 minutter.
Tips
Denne paien smaker supergodt med vaniljekesam, vaniljeis eller vaniljesaus. Litt sitronmelisse smaker også godt til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆