pai
Frisk tomatpai med hjemmelaget paibunn
Middagspai med friske tomater og hjemmelaget paibunn er perfekt sommermat. Denne paien er enkel å lage, mettende og benytter seg av sommerens sødmefulle tomater i sesong! Prøv den til middag, lunsj, koldtbordet eller sommerfesten!

40min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Paibunn:
200ghvetemel
100gkaldt smør (i terninger)
2sskaldt vann
Paifyll:
6stkegg
3dlcrème fraîche
1dlmelk (evt. mer til ønsket konsistens)
1tssalt
en halvtsnykvernet pepper
Topping:
400gtomater i ulike farger og fasonger (skivet eller delt i to)
1nevefrisk basilikum
1ssgod olivenolje
Fremgangsmetode
Paibunn
Ha mel og kaldt smør i terninger i en bolle, og smuldre sammen til en grynete masse.
Tilsett kaldt vann, og kna lett sammen til en deig.
Pakk inn i plastfolie, og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
Kjevle ut deigen og legg i en paiform på ca. 24 cm.
Prikk bunnen med en gaffel, og stek på 200 °C i ca. 10 minutter.
Paifyll
Visp sammen egg, crème fraîche, melk, salt og pepper.
Hell eggestanden over paibunnen, og stek på 180 °C i ca. 30 minutter, eller til fyllet har satt seg og paien er gyllen. Avkjøl.
Topping
Topp paien med tomatskiver og frisk basilikum, og ringle over litt god olivenolje ved servering.
Tips!
Smuldre gjerne litt fetaost over tomatskivene ved servering!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆