Til hovedinnhold
potet

Fløtegratinerte poteter med parmesan

Fløtegratinerte poteter er det perfekte tilbehøret til alt fra nyttårskalkun til biff. Enkelt å lage er det også, og med Änglamark økologisk parmesan blir potetene ekstra smakfulle.

Fløtegratinerte poteter med parmesan pyntet med grønne urter og servert i stekepanne i metall på rutete linserviett.

50min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

6stkstore poteter

2stkgul løk

4feddÄnglamark hvitløk

1håndfullfrisk timian

1håndfullfrisk rosmarin

1ssmeierismør

100gÄnglamark parmesan

2dlkremfløte

1tssalt og pepper

1håndfullfrisk bladpersille

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 °C.
Finriv parmesan og sett til side.
Hakk løk, hvitløk og urter. Ha dem i en kjele med smør, salt og pepper.
Surr på lav varme til løken er blank, og du kjenner en god aroma av løk, hvitløk og urter.
Vask potetene godt, og skjær i tynne skiver.
Ha potetskivene over i en bolle, og hell over løkblandingen sammen med kremfløte og halvparten av parmesanen. Bland godt sammen.
Smør en ildfast form, eller ildfast stekepanne, og legg potetskivene jevnt utover formen. Strø over resten av parmesanen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ca. 30 min før du tar av folien og steker i 20 min til.
Ta formen ut av ovnen og la den stå et par minutter på kjøkkenbenken.
Finhakk bladpersille og strø over ved servering.

Tips!

Har potetene fint skall trenger du ikke å skrelle dem før du skjærer dem i skiver. Er skallet grovt eller flekkete kan du godt skrelle potetene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen