potet
Fløtegratinerte poteter med parmesan
Fløtegratinerte poteter er det perfekte tilbehøret til alt fra nyttårskalkun til biff. Enkelt å lage er det også, og med Änglamark økologisk parmesan blir potetene ekstra smakfulle.

50min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
6stkstore poteter
2stkgul løk
4feddÄnglamark hvitløk
1håndfullfrisk timian
1håndfullfrisk rosmarin
1ssmeierismør
100gÄnglamark parmesan
2dlkremfløte
1tssalt og pepper
1håndfullfrisk bladpersille
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 °C.
Finriv parmesan og sett til side.
Hakk løk, hvitløk og urter. Ha dem i en kjele med smør, salt og pepper.
Surr på lav varme til løken er blank, og du kjenner en god aroma av løk, hvitløk og urter.
Vask potetene godt, og skjær i tynne skiver.
Ha potetskivene over i en bolle, og hell over løkblandingen sammen med kremfløte og halvparten av parmesanen. Bland godt sammen.
Smør en ildfast form, eller ildfast stekepanne, og legg potetskivene jevnt utover formen. Strø over resten av parmesanen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ca. 30 min før du tar av folien og steker i 20 min til.
Ta formen ut av ovnen og la den stå et par minutter på kjøkkenbenken.
Finhakk bladpersille og strø over ved servering.
Tips!
Har potetene fint skall trenger du ikke å skrelle dem før du skjærer dem i skiver. Er skallet grovt eller flekkete kan du godt skrelle potetene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆