boller og søt gjærbakst
Kaffesnurrer
Sjokolade, kaffe og boller – det kan ikke bli stort bedre enn det, og kaffesnurrer er som kanelsnurrer, men med både kaffe og kakao i fyllet.

10min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
Bolledeig:
900ghvetemel
1pktørrgjær
155gsukker
2tskardemomme
1tssalt
5dlmelk (varmet til ca. 20 grader)
1stkegg
200gmeierismør (romtemperert)
Kaffefyll:
125gmeierismør (romtemperert)
130gbrunt sukker
1sskakao
2ssespressopulver
Fremgangsmetode
Bland alt det tørre til gjærdeigen i en bolle, tilsett melken og egget og elt det i ca. 15 minutter til en smidig deig.
Tilsett smøret og elt videre i 5 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Rør sammen alle ingrediensene til fyllet.
Kjevle deigen til et rektangel, smør fyllet over og rull sammen.
Lag pene knytter, og hev disse i 40 minutter.
Stek bollene på 225 °C i ca. 10 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
