Til hovedinnhold

Slik bruker du rester av ferske urter

Restemat

Har du rester av ferske urter stående på kjøkkenbenken etter matlagingen? Ikke kast dem, men bruk dem heller til å lage deilig tilbehør!

Grønne urter av forskjellige slag står i potte, ligger på en fjøl, henger i buketter fra veggen og ligger i boks på kjøkkenbenken. Timian, oregano, basilikum og rosmarin.

Rester av urter i potte bør helst stå lyst, men ikke for varmt. Velg derfor et lyst sted på kjøkkenet, men unna vinduene og ovnen. Urter trenger vanning, men liker best å «drikke» vann fra skålen de står i. Har du mange urter til overs, lønner det seg å sette dem sammen i en dyp tallerken eller fat med kant, og så helle vann i bunnen av fatet en gang daglig.

Livredning for slappe urter

Har du urter som begynner å henge med hodet, kan du prøve dette: Kapp dem og kast potten. Ha varmt vann i et glass og sett urtestilkene i glasset. Sett så glasset i kjøleskapet. Da kvikner urtene til i løpet av kort tid.

Har du like vel fått slappe urter som du trenger å bruke opp skal du vite at det ikke er for sent å lage noe riktig godt, vår favoritt er hjemmelaget pesto og kryddersmør. Bare se her!

4 supre tilbehør med rester av urter

Se flere oppskrifter
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆