Til hovedinnhold

Biff på grillen - Hvordan grille biff?

Grillmat

Hvordan får du den perfekte biffen på grillen, og hvordan vet du om du har grillet biffen rå, medium eller well done? Tips og triks til grilling av biff får du her!

To skiver rosa biff servert på grå tallerken med bakt potet, brokkolini og gulrot på dekket middagsbord. Liten grå skål med kryddersmør i bakgrunnen.

Hvordan grille saftig biff

Når det kommer til storfe trenger du ikke å gjennomsteke kjøttet for at det skal være trygt å spise. Det betyr at du står fritt til å tilberede biffen akkurat slik du selv liker best. Men hvilken temperatur har egentlig en rosa biff, og hvordan vet du om entrecôten eller indrefileten du griller er ferdig?

Bruk disse temperaturene som referansepunkter når du griller:

55 °C = Rå

Liker du at kjøttet såvidt har vært på grillen for å få en fin stekeskorpe, men innsiden skal være så rød at biffen nesten rauter? Dette er temperaturen for deg.

58 °C = Medium

Her har kjøttet fått en god stekeskorpe og kjøttet er fremdeles rosa, men ikke rått.

63 °C = Medium pluss

Kjøttet har god stekeskorpe, og er et minutt eller to unna gjennomstekt. Det kan fremdeles være et hint av rosa igjen i kjøttet.

68 °C = Gjennomstekt

Kjøttet er godt stekt, og skifter ofte farge fra rosa til grålig.

Skikkelig gode oppskrifter med biff på grillen

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

To gode tips til grilling av biff

To av de beste tipsene vi kan gi deg når det kommer til å grille rødt kjøtt er: 

1. Sørg for at kjøttet er romtemperert før grilling. Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter før du skal begynne å grille. Romtemperert kjøtt blir nemlig mye jevnere grillet enn kaldt kjøtt.

2. La kjøttet hvile i minst 10 minutter etter du har tatt det av grillen. Skjærer du i kjøttet med en gang du tar det av grillen vil all saften lekke ut, og du sitter igjen med en tørr biff. Lar du kjøttet hvile sørger du for at kjøttstykket holder på fuktigheten, og du er garantert en saftig biff! 

Har du lyst å bli en skikkelig grillproff kan du dessuten godt investere i et grilltermometer. Termometeret sørger for at du har hundre prosent kontroll på hvor langt i grillprosessen kjøttet er kommet, og du kan grille et stykke kjøtt rosa eller gjennomstekt lett som en lek.